V-ati gandit vreodata ce rol important are medicul stomatolog in imbunatatirea aspectului dumneavoastra estetic? Pe langa tratamentele uzuale de restabilire a sanatatii dentare sau de restabilre a functiei masticatorii, medicul dentist joaca deseori rolul medicului estetician, redand zambetul pacientilor, dar si restabilnd inaltimea etajului inferior al fetei (zona cuprinsa intre linia care trece la nivelul marginii inferioare a aripilor nazale si marginea inferioara a mentonului). Aceasta inaltime atunci cand este micsorata cel mai des din cauza lipsei dintilor afecteaza foarte mult aspectul fizic prin accentuarea santurilor nazo-labiale, a santului mentonier, cat si coborarea unghiurilor buzelor.

Atunci cand medicul stomatolog reuseste sa restabileasca inaltimea etajului inferior al fetei, dar aspectul santurilor sau al buzelor ramane neschimbat, el isi poate desavarsi opera prin injectarea buzelor si a santurilor nazo-labiale cu fillere pe baza de acid hialuronic.

12033353_865640933513376_326025894_n

Acidul hialuronic se afla in mod natural in componenta dermului, iar lipsa lui duce la un aspect batrancios si mat al pielii. Ceea ce face ca aceste produse sa ramana in tesuturile din zona injectata este substanta din componenta lui, Restylane, care ajuta la mentinerea substantei in tesuturile injectate timp de la 4 pana la 8 luni.

In functie de marimea particulelor de acid hialuronic, acesta poate fi folosit pe marirea buzelor si umplerea santurilor nazo-labiale (AH2) sau pentru umplerea ridurilor fine din jurul ochilor (AH1).

Anestezia realizata pentru injectarea cu acid hialuronic a buzelor este aceeasi anestezie folosita in stomatologie pentru interventiile din zona caninilor, medicul dentist fiind foarte familiarizat cu acest tip de anestezie.

Cantitatea injectarii cu acid hialuronic se face de comun acord cu pacientul. In functie de dorintele acestuia, insotit de un consult in prealabil. Avantajele acidului hialuronic fata de alte produse de augmentare a buzelor, este ca orice asimetrie se poate corecta printr-o injectare ulterioara, iar rezultatul final este vizibil imediat dupa injectare, astfel ca pacientul poate aprecia pe moment daca volumul buzelor este la nivelul asteptat.

Ca si evolutie ulterioara, pacientul trebuie instruit ca la cateva ore de la injectare, va aparea un edem local de inflamatie, cu evolutie maxima pana la 24 de ore, urmata de remisia lui in urmatoarele 24 de ore, insotite de tumefieri si echimoze. De asemenea, acasa, pacientul este instruit sa tina comprese cu gheata si sa maseze foarte bine zona injectata, pentru evitarea formarii nodulilor si distribuirea uniforma a AH in tesuturi.

Beneficii ale augumentarii buzelor cu acid hialuronic:

  • Cantitatea de acid hialuronic injectata poate fi controlata, astfel incat medicul si cu tine, veti avea un bun control asupra volumului buzelor la final.
  • Injectarile de acid hialuronic pot fi realizate si gradual, la diferite sedinte, pana cand se va obtine rezultatul dorit. Acest lucru este valabil in cazul in care nu stiti de la inceput volumul pe care il doresti. In caz contrar, este suficienta o sedinta pentru buze complet transformate.
  • Vanataile sau umflaturile sunt aproape inexistente, fata de alte produse de umplere a buzelor.
  • Rezultatele obtine sunt de lunga durata, dar nu permanenta, iar umplerea va fi mai putin costisitoare.
  • Injectiile cu acid hialuronic realizate in clinica noasta sunt fabricate din subtante similar cu cele gasite in organism, astfel ca reactiile alergice sunt foarte putin probabile.

Va asteptam cu drag la Dentalclinica pentru a va desavarsi zambetul!