Copilul tau merita o dantura sanatoasa

Solicita azi o programare telefonica pentru a evita programul incarcat.
Lucrare Pret ( RON )
Consultatie 100
Detartraj + Periaj + Airflow + Fluorizare 250
Periaj profesional 110
Sigilare santuri si fosete temporar / dinte 140
Obturatii coronare pe dinti temporari(3M, GC, IVOCLAR,)/ glasionomer 1 suprafata / 2 suprafete / 3 suprafete 180/200/220

PEDODONTIA

Pedodontia este o specialitate a medicinei dentare care asigura sanatatea orală a copiilor si a adolescentilor, inclusiv a celor cu nevoi speciale, prin mijloace preventive si curative.

Pedodontia are in vedere profilaxia si tratamentul afectiunilor specifice dentitiei temporare (extractii, fluorizari, sigilari) si a dentitiei permanente la adolescent. Copiii prezinta necesitati si probleme dentare diferite fata de cele ale adultilor, fiind nevoie sa fie tratati de medici in stomatologia pediatrica, de preferat, intr-un mediu ambiant care ii va face sa se simta confortabil.

STOMATOLOGIA PEDIATRICA

De ce tratam dintii temporari daca acestia oricum cad?

Toti parintii ar trebui sa fie constienti de importanta mentinerii sanatatii dintilor de lapte.

Tratamentul dintilor de lapte este la fel de important ca si cel al dintilor definitivi deoarece cariile ce pot aparea, neglijate fiind, pot provoca durere, discomfort, copiii nemaiputand a se concentra in activitatile zilnice. O data extinse, cariile pot determina pierderea prematura a dinților, afectand astfel dezvoltarea lor normala, precum și a maxilarelor și a oaselor faciale, dar si o deteriorare a functiilor pe care acestea le indeplinesc.

Ce rol au dintii de lapte?

Dintii de lapte mentin pe arcada dentara spatiul necesar eruptiei dintilor definitivi. Pierderea prematura a dintilor de lapte poate determina, in timp, malpozitia dintilor definitivi.

Ei ajută la vorbire, pregătesc spatiile pentru dintii permanenti si pozitionarea lor corecta, dar si pentru o masticație și hranire adecvata a copilului.

PROFILAXIA CARIEI DENTARE

La copii, incepe odata cu eruptia primilor dinți. Prevenirea cariilor incepe acasă printr-un periaj corect de două ori pe zi, folosirea apei de gura si a atei dentare, o alimentatie corespunzatoare, completata fiind cu tratamente necesare precum:

  • Sigilarea dentara

Sigilarea dentară este o procedură preventiva, simpla, rapida și nedureroasa, prin care un material cu conținut de fluor adera la suprafața marcata de santuri și fosete a dintelui.

Este foarte important ca pacientul să inteleaga ca aceasta procedura este menita sa faciliteze si sa sprijine igiena dentara, nu sa o inlocuiasca.

  • Fluorizarea

Fluorizarea este o metoda de a suplimenta cantitatea de fluor a dinților cu scopul de a intări suprafața smaltului și a spori protectia naturala a dintilor.

Tratamentul de fluorizare este indicat în primul rand copiilor, in perioada de formare a dintilor permanenti.

Fluorizarea in cabinetul stomatologic este o procedura neinvaziva si usor tolerata de copil, conditionata fiind si de respectarea celorlalte metode de preventie:

  • periaj corect de doua ori pe zi, folosind o periuta de dinti cu peri moi si pasta de dinti pentru copii;

  • folosirea apei de gura si a atei dentare;

  • alimentatie corespunzatoare si urmarirea integritatii sigilarilor efectuate.

Solicita azi o programare

Fa-ti o programare